Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Ovenschotel met spinazie en tonijn

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 1/2 kg verse spinazie (of 750 gr ontdooide
diepvriesspinazie)
6 eetlepels boter
zout, peper
3 eetlepels bloem
1 theelepel mosterd
3 dl melk
4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel citroensap
2 blikjes tonijn, uitgelekt
50 gr broodkruim of paneermeel

Bereiden

Verwarm de oven voor op 225°C.
Kook de spinazie 5 minuten met 2 eetlepels boter en zout en
laat uitlekken.
Smelt 3 eetlepels boter, voeg de bloem toe en bak die al
roerend zachtjes 2 minuten.
Roer er de mosterd, zout en in delen de melk door en laat 10
minuten zachtjes koken.
Laat het iets afkoelen en roer er de mayonaise, zout, peper en
het citroensap door.
Meng de helft van de saus door de spinazie en schep de groente
in een ovenschaal.
Verdeel de tonijn erover en schenk er de rest van de saus
over.
Dek af met het broodkruim en verdeel er 1 eetlepel boter in
kleine klontjes over.
Bak het gerecht 30 minuten in het midden van de oven.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Lasagne met vis
Cataplana II
Sesamkrab met asperges
Kabeljauw met een korstje van mierikswortel
Kruudmoes van Noorse kabeljauw (4 Pers.)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes